Lidt eftertanker om gasfjeder, svampegummi, gummiplader, kantlister, gummimåtter og gummistropper

Hvem sku’ have regnet ud, at jeg i dag ville skrive om kantlister, gummistropper, gasfjeder, gummimåtter, gummiplader og svampegummi. Hihi.

Varer i gummi er et vildt nyttigt & faktisk aldeles essentielt råmateriale. Af hvad for et materiale skulle industrien alternativt lave kantlister? Og hvorledes ville man vælge at producere gummiplader, gummimåtter for ikke at tale om gummistropper, hvis ej gummi var til for os…?

De fleste er ikke klar over, hvor mange ting vi bruger der er lavet af gummi. 1 af gummiens primære plusser er desuden gummiens betragtelige brugbarhed. Materialet gummi kan jo laves både bøjeligt & ubøjeligt og kan af den årsag anvendes til flere varierende ting. Gummistropper er fx bøjelige, & derfor skal de produceres af gummi, der er bøjeligt. Gummiplader + kantlister er imidlertid produceret af hårdere gummi, som ikke i lige så høj grad kan bøjes og strækkes. Det er egentligt ganske uundværligt det gummi.

Blandt gummis primære fordele er da også dens betragtelige brugbarhed. Materialet kan nemlig laves både blødt + ufleksibelt & kan dermed anvendes til adskillige varierende ting. Gummistropper er f.eks. fleksible, og således bør de manifaktureres af gummi, som er fleksibelt. Gummiplader og kantlister er imidlertid skabt af mindre fleksibelt gummi, der ej i lige så høj grad kan tåle at blive bøjet og strækket. Der forstod moi noget nyt.

Såfremt du igen kommer forbi hvad enten gummistropper el. en gasfjeder, kunne du måske tænke over, at et forholdsvist stort udpluk af de genstande, som vi anvender på daglig basis, faktisk er skabt af en blød eller hård variant af gummi, omend det dog er de færreste, der lægger mærke til det. Men denne ubemærkethed er ikke længere gældende for dig. Vi bruger sådan noget som gasfjeder, kantlister, svampegummi, gummimåtter, gummiplader og gummistropper i mange henseender.